Importanta Racitorului de Ulei

Răcitorul de ulei este un radiator mai mic, care face parte din radiatorul principal al mașinii. Scopul sau principal este de a menține uleiul din interior la temperatura potrivita, lucru care duce la buna funcționare a mașinii. Răcitorul de ulei prelungește viata motorului, și a sistemului de transmisie deoarece răcește diferite părți a mașinii transportând uleiul intre piese și baia de ulei.

Care Este Importanta Racitorului De Ulei?

Temperatura optima a uleiului este intre 82 și 93 de grade Celsius. Atunci când uleiul depășește aceasta temperatura, diferite probleme încep sa apară. Când temperatura uleiului e prea mare, acesta nu mai poate raci și lubrifia piesele cum ar trebui. E important de știut ca nu toate mașinile vin echipate cu răcitor de ulei, dar din fericire, acesta poate fi achiziționat din diferite magazine.

Partea buna este ca anumite răcitoare de ulei se pot potrivi mai multor mașini. Este important sa achiziționați un ulei de răcire, deoarece acesta are mai multe roluri. In primul rand, răcește motorul, dar are și scopul de a lubrifia și raci diferite piese ale mașinii.

Răcitorul de ulei este foarte important sistemul de transmisie a mașinii, deoarece la fiecare schimb de viteza, uleiul trebuie sa lubrifieze componentele. Mașinile care sunt folosite de obicei în oraș, unde schimbul de viteze are loc foarte des, beneficiază mult de răcitorul de ulei. In cazul mașinilor care sunt folosite mai des pe autostrada, unde schimbarea vitezei nu se efectuează la fel de des, rolul răcitorul de ulei nu este atât de important.

Supra-încălzirea uleiului de transmisie poate duce la o schimbare mai lenta a vitezelor, blocajul motorului, si moartea prematura a motorului. Aceasta este cea mai mare importanta a răcitorului de ulei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *