Sistemul de Racire Face Diferenta

Mașinile au evoluat foarte mult de-a lungul anilor, sunt mult mai confortabile, mai rapide, mai moderne. Chiar dacă au evoluat enorm, ele funcționează pe același principiu ca și primele mașini produse: transformarea energiei chimice în putere mecanica. Simplu spus, mașina are nevoie de combustibil pentru a porni și rula pe drum. Majoritatea energiei care se afla în combustibil este transformata în căldură, iar pentru acest lucru, sistemul de răcire, trebuie sa elimine căldura cat mai rapid și cat mai eficient. Orice mașină funcționează pe același principiu, chiar dacă e Man TGA, Iveco Stralis, Mercedes Actros, și asa mai departe.

 

Sistemul de Răcire – Inima Mașinii

Daca ar fi sa facem o analogie, putem considera sistemul de răcire, ca și inima mașinii. Pompa de apa distribuie antigelul sau lichidul de răcire prin radiator, iar scopul principal al sistemului de răcire este de a preveni supraîncălzirea motorului. Motorul se poate încălzi datorita sistemului de răcire, care are scopul de a menține temperatura la un anumit nivel. Motorul nu se poate răcori singur, așa cum o face corpul nostru, dar de acest lucru se ocupa sistemul de răcire.

Observați Semnele de Avertizare

Este important sa protejați sistemul de răcire al mașinii, în cel mai bun mod cu putință. Daca aveți grija de sistemul de răcire, mașina va funcționa normal. Sunt anumite semne pe care ar trebui sa le luați în considerare, deoarece acestea pot indica anumite probleme a sistemului de răcire. De exemplu, e bine de știut ca atunci când mașina rulează în parametri normali, aceasta nu folosește lichidul de răcire. In cazul în care observați ca nivelul lichidului de răcire scade constant, s-ar putea ca radiatorul sa fie crăpat, și sa aibă scurgeri.

Scurgere Radiator

Sunt multe alte semne pe care le puteți lua în considerare:

  • Antigelul/lichidul de răcire este scurs sub mașină.
  • Instrumentul de măsura indica o temperatura mai mare ca de obicei.
  • Motorul e supraîncălzit; Aburi sau fum ies de sub capota.
  • Sistemul de climatizare nu încălzește sau răcește mașina cum trebuie.

In cazul în care observați aceste simptome, radiatorul poate fi înfundat, sau poate fi crăpat. Furtunurile pot fi crăpate de asemenea. Cel mai bun lucru pe care îl puteți face în acest caz este de a duce mașina la un service clima auto. In cazul în care motorul rămâne supraîncălzit prea mult timp, acesta se poate distruge total.

Este important ca mașina sa fie dusa la service măcar o data pe an. In cazul în care radiatorul este ireparabil, va trebui înlocuit. Din fericire, Radiatoare Oradea va pune la dispoziție radiatoare, și sisteme climatizare pentru o gama larga de turisme și camioane, precum și service pentru radiatoare si clima auto.

2 comentarii la „Sistemul de Racire Face Diferenta

  1. buna ziua am un cap tractor mercedes si am schimbat radiator termostate vascocuplaj pompa apa tot incalzeste nu face presiune in vasul de expansiune nu mai stiu ce sa scimb eventual masina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *